Indické karí vs. kari korenie
Kari je indický pokrm, ktorý sa rozšíril po celej juhovýchodnej Ázii. Jedná sa o malé kúsky mäsa alebo zeleniny v hustej omáčke, ktoré sa servíruje s ryžou a indickým chlebom. Pod rovnakým názvom poznáme aj zmes korenia, ktorú v koloniálnej nadvláde namiešali Briti, aby napodobnili chuť indických jedál. Kari korenie sa pridáva do smotanových polievok, omáčok, strukovín, ryže alebo mletých mas. Kurkuma, ktorá je hlavnou zložkou koreniace zmesi, dodá pokrmom zlatistú farbu.
V našej kari zmesi sme našli dokonalý pomer mletej kurkumy, chilli, rímskej rasce, zázvoru, sladkej papriky, kardamónu, čierneho korenia, senovky gréckej, nového korenia a koriandru. Ponúknite svojim najbližším neodolateľnú chuť a vôňu tejto kombinácie.
Zloženie
Obsahuje: kurkuma mletá, chilli mleté, rasca rímska mletá, zázvor mletý, paprika mletá sladká, kardamóm
mletý, korenie čierne mleté, senovka grécka mletá, nové korenie mleté, koriander mletý